Elektrische vaarset

U wilt graag op een ecologisch verantwoorde manier varen. U wilt varen zonder vissen te verjagen of u wilt varen en een gesprek voeren zonder dat u, uw stem hoeft te verheffen. Dan ben je toe aan een complete Fluistermotor! Deze motoren komen in alle vormen en maten.

Wat zit er in een Elektrische vaarset?

Een elektrische vaarset van ‘Rhino-elektro’ bestaat altijd uit de fluistermotor van het merk Rhino. Rhino heeft zich bewezen als een van de marktleiders op het gebied van 12 volts fluistermotoren. De behuizing van het Duitse merk is evenals zijn techniek ruim op orde. Rhino heeft drie series, Cobold, VX en BLX. De cobold is het kleinste broertje van de drie. Uiterst geschikt voor kleine vaartuigen die weinig power nodig hebben voor voortstuwing zoals kano’s en rubberboten. Hierop volgt de Rhino VX serie, de standaard fluistermotor in de range van 28 tot 65 lbs. Tot slot de BLX. De meeste krachtige motoren die door Rhino zijn uitgebracht. Naast de fluistermotor wordt er een accu met acculader geleverd. De accu is van het merk Sportline. Het merk staat bekend als marktleider van de recreatie accu’s. Zo is de sportline veel terug vinden in campers en boten. De accu is robuust en onderhoudsvrij. Ideale bijkomstigheid: de accu heeft een lage zelfontlading. Dit is een uiterst handige eigenschap als u eens gaat varen! Voor zowel pleziervaart als voor het sportvissen is het d de ideale accu.Waar staat LBS voor?          

Bij elektrische motoren wordt het vermogen aangegeven met lbs. Lbs staat voor pounds. Met deze pounds is het mogelijk om de benodigde stuwkracht te berekenen voor uw boot. Een lichte boot met een simpele platte bodem is minder stuwkracht nodig dan een zeilboot. Normaliter gaat de volgende regel op: er 10 kg waterverplaatsing is minimaal 1 Lbs (pound) stuwkracht nodig.